Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Onze mannen zijn beste vrienden. Toen ik 4,5 jaar geleden een relatie kreeg met Johnny werd ik voorgesteld aan Roy & Romy. Langzaamaan zijn Romy en ik steeds meer naar elkaar toegegroeid en goede vriendinnen geworden.

Wat vind je het mooiste aan het moederschap?

De onvoorwaardelijke liefde. Tuurlijk komt er een dag dat ze zullen vertellen dat ik niet lief ben, maar je weet hoe dan ook dat ze van je houden! Het allerfijnste is als ze ’s ochtends wakker worden je een grote lach krijgt en armen naar je uitstrekken.

Hoe zijn jullie op dit insta account gekomen en wat is de gedachte erachter?

Ik keek de serie Yummy Mummies op netflix en appte Romy gelijk dit moet je zien! Hierin volg je meerdere vrouwen die op verschillende manieren tegen het moederschap aankijken. Wij zijn ook heel verschillende types en dachten daarom dat lijkt ons ook erg leuk! Mede dat wij het gevoel hebben dat iedereen elkaar veel veroordeeld op instagram als ze anders zijn. Wij zijn heel verschillende types, maar veroordelen elkaar NOOIT! Wij willen dan ook laten zien dat wat je ook doet het is goed! Je wilt het beste voor jou kind en iedere andere moeder wil dat ook voor haar kind. Dit hoef niet allemaal op dezelfde manier te gaan als moeders moeten we elkaar ondersteunen en complimenteren iedereen weet hoe zwaar het soms kan zijn.

Hoe oud zijn de kinderen?

Romy: Isabel is 6, Roderick 4, Noël 3 en Anne-fleur 11 maanden.

Julia: Zoë is bijna 8 maanden.

Wanneer wist je dat je mama wilde worden?

Eigenlijk al van jongs af aan. Dit was altijd mijn beeld en dit is eigenlijk nooit veranderd! Ik ben altijd gek geweest op kinderen. Ben dan ook erg blij dat het mij gegeven is!

Is je relatie verandert sinds de komst van je kind?

 Ja! Ik denk dat elke relatie veranderd, want je moet een nieuwe balans zoeken met een “extra” gezinslid, maar buiten dat kan ik nu zeggen na het vinden van een nieuwe balans is de relatie op een positieve manier veranderd is. Dit heeft wel even tijd nodig gehad en dit was niet altijd even gezellig! Dit had vooral te maken dat ik soms moet loslaten dat Johnny dingen anders doet dan ik en dat die dingen dan niet slechter zijn. Ik denk dat dit met soort instinctieve reactie was om Zoë te willen beschermen wat je al die tijd in je buik ook hebt gedaan.

Wat zijn de grootste verschillen tussen jullie?

Qua kinderen; borst- en flesvoeding in de eerste 6 maanden. Romy loopt er altijd prachtig verzorgd en gekleed bij. Ik ga rustig zonder make up naar mijn werk (ik ga vaker zonder dan met make up zelfs). Ik ben altijd heel bewust wat en hoeveel ik aan kleding voor Zoë koop. Romy gaat vaker voor een iets duurdere exclusievere stijl wat ook weer heel begrijpelijk is aangezien zij als stylist werkt. Ik probeer wel vaker haar ideeën door te voeren maar dan voor een kleiner budget. Shoppen in de sale is een sport die ik van huis uit heb meegekregen bij mij krijg je dan ook vaak ongevraagd de prijs van een aankoop erbij te horen.